viernes, 24 de febrero de 2012

El barem


A part del fet més greu, que és que que hi ha gairebé 500 alumnes que s'han quedat sense classes havent pagat matrícula, cal recordar que hores d'ara se'ns deuen ja cinc mesos de sou... De moment i sobre el paper hauriem d'estar treballant encara per una "escola de titularitat municipal amb un alt barem de qualitat". En aquest "barem" no hi deu entrar el tema de pagar els professors per les classes que ja han impartit, tampoc el tema de no coaccionar a l'empresa (ja arruïnada) amb condicions de recessió inacceptables i així anar dilatant temps o bé el tema de recordar-se de la promesa de convocar un nou concurs i arreglar el tema amb brevetat.
De veritat que l'únic que se'ls hi ha acudit als tècnics i governants locals és: a) amenaçar amb inspeccions i sancions una empresa ja arruïnada, b)  no pagar els treballadors  c) enviar els alumnes a casa indefinidament??    
Aquestes tres coses han estat la seva única resposta coneguda fins ara. Només coneixen l’opció repressiva/destructiva i no la constructiva i ètica?
Parlant d'això, nosaltres com a col·lectiu de professors sempre hem intentat ser constructius i hem posat tot el que hem pogut de la nostra part tot i allargant les classes el màxim possible en benefici de tots. Hem proposat solucions pràctiques per la continuïtat que els buròcrates han interpretat com ingerències a la seva "gestió" (el pastís no es reparteix així com així). El que hem percebut sempre ha estat que l'ajuntament tampoc ens ha reconegut cap entitat com a part afectada, reduint el nostre cas a un problema intern de l'empresa concessionària... Bé, potser excepte abans del concert de Nadal quan encara no es coneixia la notícia de la suspensió "sine die" de les subvencions de la Gene. Aquí si que ens donaven ànims personalment assegurant-nos que érem l’opció principal. Va quedar bé tot plegat.   

Perdoneu que ens queixem sempre una miqueta. No volem ser pesats ni irreverents ni fer política però és inevitable que diguem el que pensem i intentem denunciar una injustícia.    
Que no pari la música!

No hay comentarios:

Publicar un comentario