domingo, 22 de enero de 2012

Benvingudes/benvinguts

Benvingudes i benvinguts. Iniciem en aquest punt la publicació de les informacions d'aquest blog

23 comentarios:

  1. Ha arrivat el meu fill de l'escola molt trist. Tanquen l'escola!!!! em diu.
    No puc creure que hagim arrivat a aquest limit, que els politics juguin amb les il.lusions dels nostres fills, amb la seva educació...
    Esterem fent costat a totes les fantàstiques persones profesionals d'aquesta escola que durant anys han estat ensenyan als nostres petits músics.
    Endavant! no deixeu de lluitar.
    Una abraçada per a tots.
    Lisa (mare de l'Alvaro, guitarrista)

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Necessitem el suport de tots els pares, mares i alumnes per continuar endavant!!!! No és possible que ens maltractin d'aquesta manera; a nosaltres i a tantes famílies que formen part d'aquesta escola!

      Eliminar
  2. Bon dia,
    Ahir la meva filla Maria també va tornar dient-me el mateix. Vaig pensar que potser no ho havia entès bé, doncs estàvem pendents d'una reunió amb l'Ajuntament per fer pressió... És així? què ha passat? algú ens ho pot dir?
    QUè podem fer?
    Gràcies
    Núria (mare Maria i Nil)

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Núria, l'Ajuntament no s'ha pronunciat directament amb nosaltres, només ens han comunicat que la seva intenció és tancar... nosaltres també ens estem informant...Personalment, penso que ara l'única força és la seva: la de les famílies de Sant Quirze que venen amb tanta il·lusió a l'escola.
      Una abraçada

      Eliminar
    2. Hola Carme... jo estic intentant parlar amb l'Ajuntament però els del departament d'educaió estan reunits...
      Si això es confirma entenc que les famílies haurem de fer alguna acció més contundent que fins ara.
      Gràcies, seguiré pendent
      Núria

      Eliminar
  3. Hola altre cop.
    Finalment m'ha trucat el sr Nicolàs Castellanos, tècnic d'educaió de l'Ajuntament i m'ha dit que no hi ha intenció de tancar l'escola, que és cert que ara finalitza el contracta de Nous Gravats i que fins a final de curs caldrà que assumeixi la gestió una empersa nova de manera urgent (com ja dèieu a la darrera reunió) però que la intenció és mantenir en tot moment el professorat ja que no es vol variar la qualitat pedagògica que els nostres fills estan rebent. Que hi podrà haver alguns reajustaments però, expressament (li ho he demanat) volen que hi hagi continuïtat amb els professors. Diferent serà, diu, si a algun no li interessa seguir, però jo li he manifestat l'interès de les famílies en mantenir l'actual equip docent doncs és el què fa que els nanos i els pares anem a l'escola convençuts del projecte que hi ha, i amb moltes ganes.
    Bé, això és tot el què m'han dit, no sé si serveix de res, espero que no m'hagin dit res que després no duguin a terme.
    Continuarem pendents...
    Núria

    ResponderEliminar
  4. L'Ajuntament parla d'intencions però la realitat és que el poble està sense escola, els professors al carrer i sense cobrar quatre o cinc mesos.
    Es pot gestionar pitjor l'interès públic?
    Despertem-nos tots plegats una mica, no?

    ResponderEliminar
  5. hola a tots,
    he entrat a la web de l'Ajuntament de Sant Quirze i diu de l'escola de música:
    " L’Escola de Música Municipal Can Barra és una escola de Música de titularitat pública subvencionada per l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya."
    Si com be diuen que l'escola també està subvencionada per ells, perque sembla que s'en rentint les mans? s'els hi podríar demanar algun tipus de responsabilitat? (jo ho desconec)
    Quant les coses van bé, es posen totes les medalles, i quant hi ha problemes, amagen el cap sota l'ala.
    A part del que l'ajuntament fagi algo (si ho fes) penso que entre tots tindriem que buscar una sortida a aquest problema. Crec que tenim que estar a les verdes i a les madures, i ara (baix el meu punt de vista) els pares podem ser un fort puntal i recolçament per trobar una solució o al menys poder aportar idees. Penso que es tindria que tindre alguna opció per si l'ajuntament finalment no far res. Ja sabem que les paraules se les emporta el vent.
    Be, no m'enrollo més.
    Demà aniré a la reunió.
    Salutacions a tots.
    Elisabeth

    ResponderEliminar
  6. Hola a tothom,
    Com pot ser que un ajuntament no controli una concessionària fins que ja no hi ha res a fer? Què no hi ha interès en conèixer el servei que dòna? No hi haurà cap petició de responsabilitat? Imagino que com a afectats que som l'administració responsable del servei ( l'Ajuntament) ens donarà algun tipus d'explicació sobre el que pensen fer a partir d'ara. I jo, personalment, preferiria que fos de manera presencial,en exercici de les seves responsabilitats com a càrrecs electes.
    La reunió de l'ampa de divendres 27 seria un bon moment.
    Fins demà.
    Silvia

    ResponderEliminar
  7. Vergonyós com s'ha portat tot! Podem participar a la Rua de Carnestoltes. Al cap i a la fi, originàriament, el Carnestoltes buscava la crítica directa i la burla. Seria una bona comparsa i els hi cauria la cara de vergonya. Tots al final, amb els instruments: pares i nens, amb cartells reivindicatius. Potser així tot el poble s'adonaria per fi del que està passant!

    ResponderEliminar
  8. M'acaben de trucar de l'Ajuntament de #SQV per convocar-nos a la sessió informativa d'avui a les 8 del vespre sobre l'Escola Municipal de Música. Això és organització! #etfelicitofill

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Ens convoquen??? si la reunió ja estava convocada!!!
      M'agrada la idea del carnestoles, Montse, jo tambñe havia pensat en fer alguna moguda amb intruments davant l'Ajuntament. No podem quedar-nos de braços creuats!!!

      Eliminar
  9. Hola a tots:
    Jo soc un usuari de l'escola MUNICIPAL de música
    Els professionals de l'escola de música són tots, els professors i l'equip directiu.
    Conec de molts anys a tots i són persones molt responsables i treballadores.
    Aquesta escola ha voltat per tot el món portant el nom del Municipi es a dir el de SANT QUIRZE . Jo mateix i molts alumnes tenim les samarretes que ho demostra.
    Tot això ha sigut gràcies a les tres mestres de l’equip directiu que sempre han encoratjat a la resta de professors per fer-hi possible aquesta difusió de l’escola de Música arreu del món.
    Pedagògicament és una de les millors escoles de música de Catalunya. Sempre rebem un tracte individualitzat, molt curós, amb una didàctica perfecta. Tot això es fruit de la Cap d’estudis que també és una magnífica professora de guitarra i una dinamitzadora dels seus “Companys” que no treballadors al seu càrrec, i dels professionals, els professors.
    Sempre s’ha mimat al professorat i la prova és que molts pocs han volgut marxar d’aquesta escola. Tot al contrari.
    Però el problema no és aquest, és de la maldita crisi i de la manca de responsabilitat dels nostres polítics. Crec que quan un servei és Municipal, s’ha d’estar a sobre controlant el correcte funcionament del servei que presta. No es pot deixar a mans de les empreses privades tota la responsabilitat sense fer el seguiment ni les auditories corresponents. També els nostres polítics són responsables doncs sabent que no hi hauria diners per poder funcionar amb normalitat, han donat el vist i plau per començar aquest curs fent falses promeses de diners(subvencions) que mai arribarien.
    Que l’Ajuntament i la Generalitat no busquin un culpable. No poden exigir a una empresa, quan ells no compleixen una part del contracte que és l’aportació de diners , i que aquesta els posi, sent un negoci sense ànim de lucre. Doncs l’empresa ha fet aquesta injecció de diners i ara qui els hi torna? .
    Només coneixem una part de la veritable situació. Crec que com a pares i usuaris hauríem d’escoltar totes les parts (Empresa, professors, Ajuntament).
    Ara faig un crit als pares que són periodistes per que donin a conèixer aquest problema arreu de Catalunya i en especial al Govern de la Generalitat que tan alegrement va retallant subvencions pensant que no passa res. QUE ES BAIXIN ELS SOUS ELLS i els seus assessors .
    L’Ajuntament és ara qui té la màxima responsabilitat de fer que aquesta escola continuï , doncs va començar amb no res i gràcies a l’equip directiu i els professors aquesta escola nostra està on està, amb mes de 400 alumnes i una de les millors valorades dela Província de Barcelona segons la Diputació.
    Ànim que això tirarà endavant
    Fermín

    ResponderEliminar
  10. Hola de nou
    Que passa? No respon ningú al meu escrit?.
    A la meva terra diuen que el que calla atorga. Haig de pensar que a aquest Consistori no li interessa l'escola Municipal de música perquè mai ha estat un negoci rendible?
    Els ha anat molt bé amb l'empresa concessionària i els seus treballadors doncs han aguantat fora mida i més. L'Ajuntament, en el moment que ha de donar la cara no sap ni com fer-ho i el més senzill és mentir a tot el poble, als usuaris, professors i empresa concessionària.
    Amb mentides no arribem a cap lloc.
    L'ajuntament està deixant que l'escola agonitzi i així ella sola mori; d'aquesta manera quedar ells i la Generalitat com no culpables d'aquesta mort. (Ull! que tots sabem que no culpable no vol dir innocent).
    Que reconeguin que no poden donar un servei i punt.
    Es tanca l'aixeta, s'acaba el servei, aquesta és la política dels nostres governants actuals, a Sant *Quirze, Catalunya i Espanya.
    Si hem d'arreglar les nostres necessitats nosaltres mateixos, no necessitem polítics que governin. Amb quatre funcionaris ben preparats com els que hi ha actualment, tenim de sobres.
    Fa uns anys va aparèixer una escola de música privada al nostre poble. Crec que va durar uns mesos i no va arribar a finalitzar el curs. Com va a seguir aquesta escola si no hi ha pressupost per això?
    Qui es vol ficar en un negoci no rendible en aquesta època de crisi?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Hola Fermin y demás trabajadores/usuarios de la “Escuela de Musica Can Barra”.

      En 1er. Lugar tengo que felicitarte pues eres el único que de momento ha dicho algo que ¿algunos/muchos? pensamos: el nivel de esta escuela viene dado tanto por la línea pedagógica que su dirección ha marcado como por los profesores que la han seguido.

      A mi (y supongo que a muchos mas usuarios) lo que nos gustaría saber es la versión de las tres partes implicadas: profesores/trabajadores, Ayuntamiento y Empresa.

      A – Profesores/trabajadores: Es la parte realmente perjudicada (y la única que de momento ha dado la cara) junto a los usuarios/estudiantes.

      B – Ayuntamiento: También ha dado su versión, de una forma precipitada en las formas (apropiándose de una convocatoria del AMPA para el pasado 27-1-12) supongo que intentando que la opinión no se les ponga mas en contra; ¿alguien se la cree?, expondré algunos detalles:
      1º - El Ayuntamiento dice que no sabia nada de los problemas económicos que estaba sufriendo “NOUS GRAVATS SCCL”. No obstante, en el acta “Sessio de Govern Local” del pasado 27-10-2010 ya se refleja que por retraso el los pagos administrativos (Ayuntamiento y Generalitat) “….la empresa adjudicataria hagi tingut problemas de tresoreria”
      2º - Al hacer (¿se hicieron?) las pertinentes Auditorias de control no se observaron las deudas que habían con Proveedores, Seguridad Social y Hacienda, dejando caer muy entre líneas que había una doble contabilidad (es posible que así fuese), pero ¿se hicieron correctamente las auditorias?, ¿qué comprobaciones habían?;
      yo cuando tengo que renovar (anualmente) alguna documentación con los bancos me exigen el comprovante de Seg.Soc. y Hacienda sellados por la entidad donde se ha hecho el pago, no les basta con mi palabra, ¿tan difícil es pedir el sello/comprobante bancario?.
      3º - en un articulo de “ELSOT.CAT” del pasado 13-12-11 firmado por el Sr.JOSEO COLL i ACEÑA se puede leer: …..”independentment que algun regidor i regidora fes mes de quetre anys que demanes repetidament-infructuosament- el control economic de la concessio del servei per part de l`Ajuntament. No per res en particular, sino perque era el que deia el contracte. No per que les coses es fessin malament, sino perque el contracte del servei municipal estableix una Comissio de seguiment del servei municipal en aspectos eco9nomics i obliga a una convocatoria minima de control anual ……… la resposta de l`equip de gobern municipal a les demandes de control va ser passar olimpicament de les recomanacions. …….”.

      aunque lógicamente y al ser un escrito de la oposición cualquiera puede tener sus dudas (aquí entra el tema de las ideologías políticas).

      Continuará

      Eliminar
    2. Continuación...

      4º - La nueva gestión de la Escuela de Música se adjudicara mediante un concurso. Ante esto a mi me han llegado dos rumores:
      Se le cederá la gestión a la empresa que actualmente ya esta gestionando el “Cassal d´Avis” o se le cederá a una empresa o personas de Terrassa.
      Insisto en que esto son solo (de momento) rumores.
      Lo que si tengo claro después de la reunión del pasado 27-1-2012 es que pese al inmenso apoyo que los usuarios dimos a los profesores en su idea de formar una Cooperativa para gestionar la escuela, el Ayuntamiento no cuenta con ellos.
      C –Empresa: Desde el principio se esta cargando toda la responsabilidad en las tres personas que formaban NOUS GRAVATS SCCL sin saber cual es su versión de lo que ha pasado (independientemente de lo que cada uno pensemos); me gustaría que el AMPA convocase una reunión con ellas (creo que hay dos de ellas que desde el principio están dando la cara) y que explicasen su versión pues me temo que estas dos personas también están entre las perjudicadas y creo que tendrían mucho que explicar, pues sin querer quitarles su responsabilidad (que la tiene por omisión del control) ellas siempre han confiado en las palabras de la responsable económica de la Escuela; repito que no quiero quitarles su responsabilidad, pero ….
      Datos que me han llegado: Estas personas pidieron créditos personales a la espera de que se solventara el retraso de las subvenciones (la versión que a ellas les llego de los problemas financieros de la Escuela . No explico mas ya que (independientemente que puede ser falsa la información) no es mi intención perjudicar a otras personas

      De las tres reuniones con usuarios de la escuela yo las he visto en dos de ellas, y según les pude oír como comentaban, la reunión con el Ayuntamiento (que ellos decían que no habían contestado) estaba preparada para el 30-1-2012, por lo tanto: si la reunión entre el Ayuntamiento y NOUS GRAVATS era el 30-1-12 y el Ayuntamiento se apropio de la convocada por el AMPA el 27-1-12 indicando que no sabían nada de NOUS GRAVATS ¿fue una encerrona para quitarse o limpiarse responsabilidad? , y por ultimo, me parece muy triste que a unas personas que siempre se las veía con alguien comentándoles cosas o haciéndoles “la pelota”, ahora se les ignore totalmente, sin ni siquiera intentar saber SU versión.
      Insisto en lo de una reunión con ellas para tener otra versión de los hechos.

      Todo lo que aquí reflejo a nivel de opinión es solo eso, mi opinión o comentarios que me han llegado de una manera u otra, y que he querido reflejar pues creo que no solo me pasa a mi.

      Saludos
      Terina Kashi

      Eliminar
    3. Sobre el repecte a les integrants de l'empresa. Et diré que hem estat els tres darrers anys, de vegades fins a sis mesos sense cobrar. Mentrestant elles presentaven balanços positius... fins que per respecte a qui eren i sense voler fer cap denúncia vem iniciar un acte de concil·liació amistós. Per que no podiem pagar-nos el plat a taula, només per això. La resta ja es coneix. Si ho haguéssim fet fa temps potser tots tindiem escola. Tot per el respecte mal entès i per ganes de no fer mal ens hem fet molt mal anosaltres mateixos.

      Eliminar
  11. Hola Fermín. Agraïm els teus comentaris. El que dius és encertat.
    Però la veritat és que no hem vist capacitat de l'empresa per fer res per sortir del mal tràngol. Les coses s'han fet molt malament en el tema dels comptes i s'ha deixat que tot explotés al final en un cúmul de despropòsits. I sobretot, sobretot manifestant una imatge de incompetència, ocultació i passotisme... No saps el que hem arribat a sentir durant aquests darrers mesos.
    En quant a l'ajuntament creiem que no hagués tingut l'actitut qu ha pres si no ho hagués vist també de la manera que et dic. És com l'excusa perfecta en uns temps en que s'ha de vigilar molt amb els diners.
    El que ens sembla també als professors és que l'ajuntament, a part de desfer-se de l'empresa, també ens veu com part del problema ja que segurament pensen que el menys problemàtic és restablir el servei fent net de l'herència i "marrons" del passat. És una actitut pràctica però molt poc ética, no?.
    És evident que a S.Q. podria funcionar una escola de música per iniciativa privada. Hi ha demanda i la gent és fantàstica. Però jaes vademostrar que mai podria competir amb les punyeteres subvencions. Ja ho veus, paradoxalment la politica de subvencions mal entesa lluny d'afavorir la creació de projectes educatius i llocs de treball estables, ho estan estrangulant fins el punt que, a males, podria ser que el poble es quedés sense escola la resta del curs... però nosaltres seguirem...

    ResponderEliminar
  12. Hola, avui he anat a portar a l'Ajuntament el full que van repartir a la reunió del passat divendres 27, concretament el que diu Formulari persones afectades Escola Municipal de Música Can Barra. Jo el volia entrar per registre pq. crec que és el més sensat en aquest moments. El cap de l'OAC ha fet la consulta a l'Ajuntament, m'ha fet esperar i torna dient que havia de portar-lo a Educació que allà no era i que no es podia registrar. Jo li he plantejat que: el formulari en si no es pot registrar, però si fem una instància queda registrat i adjuntem el formulari, i ells internament el trameten a Educació, aquest hauria de ser el procediment". Ho he fet, tot i que no els hi ha fet massa gràcia. Us recomano que ho feu així pq. sino és paper mullat.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Resposta de l'Ajuntament de #SQV sobre la meva consulta: quina solució ens doneu, si tanqueu l'escola de música Municipal, pels alumnes que convalidaven la música i optativa al IES Sant Quirze? Posar-se amb contacte amb el Ricard, cap d'estudis de l'IES Sant Quirze per tornar cursar-ho a l'IES. #etfelicitofill

      Eliminar
    2. Ara m'han tornat a trucar per oferir-me una altra opció. Bàsicament l'alternativa per anar a un altre centre que els hi he plantejat en la primera trucada. #sobrelamarxaanemfent

      Eliminar
    3. Quina vergonya!
      Ja que han estat incapaços de gestionar la concesió, el mínim seria oferir una alternativa, millor dit, donar una solució a les famílies que us trobeu en aquesta situació.
      Quina vergonya!!!

      Eliminar